Hongarije op bizarre manier naar EK: 0-1 achter twee minuten voor tijd, 2-1 winst

12-11-2020 22:45 Laatste update: 22:52
20

Hongarije heeft na een bizarre slotfase tegen IJsland een ticket voor het EK van aankomende zomer gepakt. Het land stond twee minuten voor tijd nog met 0-1 achter, maar door doelpunten van Loïc Nego en Dominik Szoboszlai gaat Hongarije naar het EK.

Het niveau lag bij het treffen tussen Hongarije en IJsland dicht bij elkaar. De uitploeg kwam al snel in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong. RB Leipzig-keeper Péter Gulácsi liet een vrije trap van Gylfi Sigurdsson knullig door zijn handen en zag hoe IJsland op voorsprong kwam.

Lang leek het erop dat de thuisploeg hier niets meer aan kon veranderen, maar twee minuten voor tijd zorgde Loïc Nego voor grote vreugde door de 1-1 binnen te werken. De wedstrijd leek richting een verlenging te gaan, maar het werd nog beter voor Hongarije. Red Bull Salzburg-speler Dominik Szoboslai schoot in de blessuretijd de winnende treffer binnen en zorgde voor grote vreugde bij Hongarije, dat zich op kan gaan maken voor het EK van volgend jaar zomer.