Goal van Messi afgekeurd: Argentinië moet tevreden zijn met een gelijkspel

13-11-2020 07:31
18

Argentinië heeft de derde wedstrijd van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatieserie niet winnend af weten te sluiten. La Albiceleste speelde in eigen huis gelijk tegen Paraguay, mede door ingrijpen van de VAR.

Miguel Almirón, de Paraguayaanse middenvelder van Newcastle United, ging na ruim twintig minuten naar de grond in het Argentijnse strafschopgebied. Hij werd gehaakt en kreeg daarvoor een strafschop toegekend, die door Ángel Romero tegen de touwen werd geschoten: 0-1.

De Argentijnen lieten dat echter niet op zich zitten en kwamen nog voor rust langszij. Nicolás Gonzalez kopte een corner in en in de tweede helft leken ze ook op voorsprong te komen. Lionel Messi rondde een fraaie Argentijnse aanval af, maar de VAR keurde de treffer af omdat er in de aanloop naar het doelpunt een overtreding werd gemaakt.

In de slotfase wisten beide ploegen niet meer te scoren, waardoor ze allebei na drie speelronden nog ongeslagen zijn in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule. Argentinië is koploper met zeven punten, terwijl Paraguay vierde staat met vijf punten. Brazilië, dat op zes punten staat, komt nog in actie.