Cillessen laat van zich horen: 'De operatie ging heel goed, nu gelukkig naar huis'

Cillessen laat van zich horen: 'De operatie ging heel goed, nu gelukkig naar huis'

13-11-2020 08:36
24

Jasper Cillessen is succesvol geopereerd aan zijn hamstring. De keeper van Valencia liep afgelopen week een spierblessure op, waardoor hij deze interlandperiode niet in actie kan komen voor Oranje.

Cillessen raakte een week geleden geblesseerd op de training van zijn club en moest onder het mes. Die operatie is succesvol verlopen, zo valt te lezen in een persoonlijk statement op de Instagram-pagina van de doelman uit Groesbeek. 'Het ging geweldig!', laat hij weten. 'Ik ben blij dat ik nu naar huis mag! Het is tijd om met de revalidatie te beginnen.'

Het is nog onduidelijk hoe lang de keeper precies uit de roulatie zal zijn, maar de verwachting is dat hij zeker drie maanden nodig zal hebben om weer fit te worden. Dat is een hard gelag voor Cillessen, die in januari graag een transfer wilde maken om op die manier verzekerd te blijven van speeltijd. Bondscoach Frank de Boer gaf te kennen dat hij het belangrijk vindt dat zijn eerste keeper ook bij zijn club wekelijks onder de lat staat.

In plaats daarvan mist de voormalig keeper van NEC, Ajax en Barcelona de interlands van het Nederlands elftal en wordt hij op zijn vroegst pas begin februari weer terug verwacht bij Valencia. Na de huidige interlandserie zal Oranje pas in maart van het volgend jaar weer in actie komen. Dan begint de kwalificatiecyclus voor het WK van 2022 in Qatar. De tegenstanders zijn nog niet bekend.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jasper Cillessen (@jaspercillessen)