Geen Dortmund, Man City of Arsenal, maar PSV: 'Ik zou all the time willen spelen'

Geen Dortmund, Man City of Arsenal, maar PSV: 'Ik zou all the time willen spelen'

13-11-2020 10:58
37

Noni Madueke is 'dankbaar' voor zijn snelle ontwikkeling bij PSV. Nog geen jaar geleden maakte de achttienjarige aanvaller uit Engeland zijn debuut in het betaald voetbal. Nu wil hij meer.

"Ik ben dankbaar hoe snel het is gegaan", zegt Madueke tegen De Telegraaf. Voorafgaand aan zijn contractverlenging in maart wimpelde hij miljoenencontracten bij clubs als Borussia Dortmund, Manchester City, Arsenal en RB Leipzig af. Op dit moment heeft hij geen basisplaats in Eindhoven. "Of het soms moeilijk is geduldig te blijven? Natuurlijk, elke jonge speler is gretig om te spelen. Maar het is duidelijk dat je moet respecteren dat er wat oudere en meer ervaren spelers in het team zitten."

Madueke gaat zéker niet gebukt onder zijn rol, vertelt hij. "En over de coach (Roger Schmidt, red.): er is geen wedstrijd waarin ik niet heb gespeeld dit jaar, dus als achttienjarige speler kun je niet klagen. Maar wat duidelijk is: ja, ik zou all the time willen spelen. Ik moet gewoon blijven pushen en bescheiden blijven. Of ik tevreden ben tot nu toe? Dat nooit, maar ik heb zeker goede dingen laten zien. Er zit nog veel meer in het vat voor mij. Ik ben nog niet waar ik kan zijn, nog lang niet."

Madueke staat dit seizoen op vier goals en vier assists, voornamelijk als invaller. "De posities van 'halve tien' zijn leuk, maar als één van de twee spitsen is het nog leuker", zegt hij. "Je hebt veel vrijheid om uit te wijken, ook naar de zijkanten. Ik was altijd een vleugelspeler, aan de zijlijn. Altijd in de één-tegen-één-situaties je skills laten zien. Maar de coaches hebben me geholpen mijn spel effectiever te maken, te scoren en assists te geven. Ik ben blij met dat gedeelte van mijn spel op het moment."