'Als ik kijk naar mijn teamgenoten nu, heb ik de beste klik met Frenkie de Jong'

'Als ik kijk naar mijn teamgenoten nu, heb ik de beste klik met Frenkie de Jong'

13-11-2020 11:35
57

Memphis Depay geniet van de samenwerking met Frenkie de Jong bij het Nederlands elftal. De middenvelder van FC Barcelona doet de sterspeler van Oranje en Olympique Lyon qua samenspel denken aan Wesley Sneijder.

"Vanaf het moment dat ik bij Oranje kwam voelde ik direct een goede connectie met Wesley Sneijder. Hij gaf de bal altijd heerlijk op maat", zegt Memphis in een interview met FHM. "Als ik kijk naar mijn teamgenoten nu dan heb ik de beste klik met Frenkie de Jong."

"Hij vindt mij heel vaak. Frenkie is fantastisch. Zijn techniek, zijn dribbel. Hij kan alles: opbouw verzorgen, assists geven en hij kan ook scoren. Alleen moet hij vaker schieten, dat heb ik hem ook gezegd. Buiten het veld kan ik het beste opschieten met Quincy Promes, hij is een van mijn beste vrienden."

Mogelijk speelt Memphis binnen afzienbare tijd samen met De Jong: het is geen geheim dat Ronald Koeman hem naar FC Barcelona wil halen. Op de vraag wat hij het mooiste stadion vindt, antwoordt Memphis dan ook: "Camp Nou van FC Barcelona. De manier hoe het is gebouwd, de ligging dicht bij zee, het clublied dat door het stadion galmt als je naar buiten komt. En dan zitten er een kleine 100.000 man op de tribunes. Het is een ongelooflijk indrukwekkend stadion."