Jong Oranje ziet na Gravenberch en Botman ook topscorer De Wit wegvallen

Jong Oranje ziet na Gravenberch en Botman ook topscorer De Wit wegvallen

13-11-2020 15:35
7

Dani de Wit heeft het trainingskamp van Jong Oranje met liesklachten verlaten. De 22-jarige middenvelder keert per direct terug naar AZ en mist daardoor de EK-kwalificatieduels met Jong Wit-Rusland en Jong Portugal, zo maakt de KNVB bekend.

De Wit kwam tot dusver twaalf keer in actie voor Jong Oranje en maakte tien doelpunten. Daarmee is hij topscorer van de Nederlandse beloften in de kwalificatiereeks. Met tien goals in acht wedstrijden is hij ook de topscorer van de Nederlandse beloften in de kwalificatiereeks. De ploeg van coach Erwin van de Looi is reeds verzekerd van deelname aan het EK 2021.

Hoe ernstig de klachten van De Wit zijn, is nog niet duidelijk. Van de Looi roept geen vervanger op voor de aanvallende middenvelder van AZ, die dit seizoen in de Eredivisie goed was voor drie treffers en drie assists in zeven optredens. Eerder werden Sven Botman en Ryan Gravenberch al door bondscoach Frank de Boer overgeheveld naar het Nederlands elftal, terwijl Tyrell Malacia afhaakte met een blessure.

Jong Oranje speelt op zondag 15 november om 14.30 uur in Almere tegen Wit-Rusland. Op woensdag 18 november is Portugal de tegenstander in Portimão.