Twijfels over Oranje-terugkeer Bazoer: 'Wil het eerst nog twee jaar zien'

Twijfels over Oranje-terugkeer Bazoer: 'Wil het eerst nog twee jaar zien'

13-11-2020 18:09
73

Ronald de Boer ziet Riechedly Bazoer terugkeren in het Nederlands elftal, maar daar is Aad de Mos minder van overtuigd. Zeker is wel dat Bazoer sterk bezig is bij Vitesse en zich weer in de kijker speelt.

Bazoer maakte bij Ajax indruk en debuteerde ook in het Nederlands elftal, maar bij VfL Wolfsburg, FC Porto en FC Utrecht kwam het er niet uit. Het koste hem ook zijn plek in Oranje. De Boer denkt dat Bazoer daar terug kan keren, gezien zijn Vitesse-vorm.

"Honderd procent", zegt De Boer in gesprek met Voetbal International. "Als hij zich zo blijft ontwikkelen, heeft hij zeker nog kans. Hij speelt zeker goed bij Vitesse, ik vind hem steeds volwassener worden, al zou je dat niet zeggen met die tackle (tegen FC Emmen, red.). Dat is nog wel een punt van verbetering, die emoties, weten wanneer je een tackle inzet, dat je slim moet zijn. Dat mag hem niet meer overkomen, nu moet je het lerend vermogen hebben dat het niet meer gebeurt. Op topniveau mag je die fout niet meer maken."

De Mos is minder overtuigd van een Oranje-rentree van Bazoer. "Ik denk dat hij in zijn spel veel onbetrouwbare dingen heeft, dat kun je bij Oranje niet hebben. Wat hij laat zien is heel spectaculair voor de niet-kenner. Dat was in zijn tijd bij PSV al zo, dan wilde hij drie of vier man voorbij spelen in plaats van meteen de spits aan te spelen. Hij wil te veel laten zien dat hij de belangrijkste man is, maar daarmee brengt hij andere spelers in problemen. Met de overtredingen die hij maakt, maar ook met zijn gedrag rondom wedstrijden."

"Er zijn hem in het verleden ongetwijfeld dingen aangereikt, maar daar heeft hij te weinig mee gedaan. Ik wil het eerst nog één of twee jaar zien en niet meteen meelopen in de polonaise bij Vitesse."