Promes heeft 'uit de hand gelopen' hobby: Ik krijg veel complimenten

Promes heeft 'uit de hand gelopen' hobby: "Ik krijg veel complimenten"

13-11-2020 19:37 Laatste update: 14-11-2020 09:40
44

De muziekhobby van Quincy Promes is 'uit de hand gelopen'. De Ajacied is het maken van muziek serieuzer gaan nemen, omdat hij lovende reacties heeft gekregen.

Promes neemt niet alleen de voetballerij serieus. "Het is voor mij een soort uitlaatklep", zegt hij tegen Ajax TV. "Ik vind het mooi om nieuwe muziek te maken. Je kunt heel creatief zijn met de programma's die er zijn.  Ik vind het gewoon leuk om te doen en zo nu en dan breng ik iets voor de mensen die het leuk vinden."

De muziek van Promes wordt goed ontvangen. "Ik krijg veel complimenten, daardoor ben ik het ook iets serieuzer gaan doen. Omdat het echt uit de hand gelopen is. Als ik thuis ben en tijd heb, ga ik lekker in de studio muziek luisteren of maken."

Promes hoopt de jeugdspelers van Ajax te kunnen inspireren. "Ik wil ze adviseren om hun school af te maken en geen spijt moeten krijgen van de keuzes die ze maken. Als ik ze via mijn muziek daarvoor kan behoeden, is dat natuurlijk mooi. Misschien komt het wel sneller aan. Het is leuk om mensen te inspireren en zo word ik ook weer geïnspireerd."

"Je voelt je vrij achter de microfoon. Je kunt zeggen wat je wil zonder een oordeel te krijgen. In het voetbal lig je onder een vergrootglas, dus het is fijn als je je ei kwijt kunt in je eigen space."