Eindhoven de gelukkigste na foutenfestival op bezoek bij TOP Oss

13-11-2020 22:54 Laatste update: 22:55
13

Vermakelijk was het niet bij TOP Oss - FC Eindhoven. Beide ploegen begonnen goed aan de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd, maar na ongeveer een kwart wedstrijd was het spectaculaire er wel uit. Het werd een foutenfestival, waarin Eindhoven via Jort van der Sande de overwinning binnenhaalde.

TOP Oss - FC Eindhoven 0-1
De wedstrijd tussen TOP Oss en FC Eindhoven begon veelbelovend. Beide teams kregen kansen op de openingstreffer, maar de bal wilde (en mocht) er niet in. Arbiter Robin Hensgens keurde na drie minuten spelen een doelpunt af van Eindhoven-speler Maarten Peijnenburg, die een overtreding zou hebben gemaakt op Oss-keeper Bo Geens. Er was echter weinig aan de hand, waardoor de thuisploeg goed wegkwam.

In de tweede helft bleven beide teams zeer matig spelen. Uiteindelijk werd Van der Sande de matchwinner: hij schoot met nog ongeveer een kwartier te spelen de 0-1 achter Geens. Het was overigens een van de weinige ballen die de Eindhoven-spits goed wist te raken, de rest leverde hij vrijwel altijd in bij de tegenstander.

Helmond Sport - Excelsior 2-1
De opluchting was groot bij Helmond Sport na het laatste fluitsignaal in het SolarUnie Stadion. Voor het eerst sinds ruim een jaar won het weer eens in eigen stadion. Na 27 minuten spelen zette Jelle Goselink de thuisploeg op voorsprong tegen Excelsior, dat geen indruk wist te maken.

In de tweede helft kwam Excelsior wat beter in de wedstrijd, maar kwam het wél met 2-0 achter. Jeff Stans maakte uitgerekend tegen zijn oude ploeg de tweede voor Helmond Sport. Excelsior ging in het restant van het tweede bedrijf wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar wist geen vuist te maken. Pas diep in de blessuretijd kwam de club uit Rotterdam terug in de wedstrijd via Elías Már Ómarsson, maar zijn treffer kwam te laat om er nog een gelijkspel uit te slepen.