Van Polen niet blij met aantal PEC-fans: 'Geen besef wat voor impact het heeft'

Van Polen niet blij met aantal PEC-fans: 'Geen besef wat voor impact het heeft'

13-11-2020 21:58
32

Bram van Polen begrijpt weinig van de PEC Zwolle-fans die de spelersbus na de 5-1 nederlaag tegen FC Twente van zaterdag 31 oktober op stonden te wachten. De aanvoerder van de ploeg uit Zwolle geeft aan dat de supporters niet begrijpen wat zo'n actie doet met een spelersgroep.

Een groep van ongeveer 25 PEC-fans had zich 's avonds bij terugkomst van de spelersbus voor het stadion verzameld. De woede was vooral gericht op coach John Stegeman, maar volgens Van Polen kwam het ook bij de spelers aan. "Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ik zoiets meemaak, maar ik kan er echt heel weinig mee. Volgens mij beseffen ze ook totaal niet wat voor impact het heeft op een spelersgroep", geeft hij aan in gesprek met Voetbal International.

Ondanks de nederlaag in Enschede stonden De Blauwvingers er volgens Van Polen nog goed voor in de Eredivisie. "Ik snap best dat je frustraties hebt, maar ook na die wedstrijd in Twente stonden we nog gewoon elfde. Als ze ons dan wéér staan op te wachten, denk ik: kom op, man..."

Technisch manager Mike Willems is het eens met Van Polen. Bij de spelersgroep van PEC zitten een aantal jongens van zeventien en achttien jaar oud. "Het is nogal wat om de spelersbus uit te stappen en ineens tegenover gasten van twee meter te staan die schreeuwen om het ontslag van je trainer. Dat had best wat impact op die jongens, ze hadden zoiets van: wow, wat gebeurt hier nou? Natuurlijk, je verliest met 5-1, maar dat het zó slecht ging, daar herkende helemaal niemand zich in."