Gravenberch biecht op: 'Toen had ik soms wel shakende benen'

Gravenberch biecht op: 'Toen had ik soms wel shakende benen'

14-11-2020 09:56 Laatste update: 11:25
16

Ryan Gravenberch zegt dat hij vorig seizoen soms met 'shakende benen' op het veld stond. De achttienjarige middenvelder kwam het voorbije jaar in twaalf wedstrijden voor Ajax in actie, waarin hij vaak een grillige indruk maakte. Gravenberch heeft dat naar eigen zeggen achter zich kunnen laten.

"Vorig jaar heb ik ongeveer tien wedstrijden in het eerste van Ajax gespeeld. Toen had ik soms wel shakende benen. Wat als ik nu verlies, dacht ik dan", vertelt Gravenberch bij Tiki Taka Touzani. "Ik ging teveel nadenken, waardoor het soms mis ging." Dit seizoen laat hij meer zijn eigen spel zien, stelt hij. "Sinds dit jaar heb ik tegen mezelf gezegd: Jij moet gewoon spelen als wie jij bent, Jij moet gewoon doen wat jij kan."

De pas achttienjarige middenvelder lijkt inmiddels zeker van een basisplaats bij Ajax, waar hij samenspeelt met oudere spelers. "Soms besef ik niet dat ik achttien ben. Je zit in een team met oudere jongens. Dan denk je dat je ook een beetje oud bent, maar je bent gewoon achttien en klein."

Er zijn ook dingen die Gravenberch minder leuk vindt aan de voetballerij, zoals interviews na afloop van wedstrijden. "Ik ben niet echt een prater. Ook die interviews, zijn niet echt iets voor mij. Bijvoorbeeld na de wedstrijd voor de camera gaan ze dingen zeggen, zoals wat was jullie plan. Dat is dus niks voor mij."