Duidelijke taal van Advocaat richting Feyenoord-spelers: 'Dan ga je er uit'

Duidelijke taal van Advocaat richting Feyenoord-spelers: 'Dan ga je er uit'

14-11-2020 12:14 Laatste update: 12:33
25

Feyenoord krijgt regelmatig kritiek op het veldspel en ook de spelers wilden liever wat aanvallender spelen. Dick Advocaat is echter niet van plan om concessies te doen, stelt vriend en assistent-trainer Cor Pot.

"De speelwijze was helemaal geen discussie", licht Pot toe bij RTV Rijnmond. "Een paar spelers wilden wat eerder druk zetten. Maar Dick was heel duidelijk: Als je niet mee wil, ga je er uit. Heel simpel. Wij zijn geen balafpakkers, dus gaan niet al jagen bij de zestien van de tegenstander."

Wedden

Meer odds

De fans hoeven voorlopig geen frivool, aanvallend spel te verwachten. "Dick heeft een traject uitgezet. We zijn niet voor niets van plek vijftien en naar plek drie gegaan. En waar had het geëindigd?", aldus Pot. "Dat is gekomen door die ene speelwijze, waardoor we nog steeds niet hebben verloren. Dus het zou wel heel dom zijn om dat systeem overboord te gooien en naar voren druk te zetten. Wij moeten ruimte hebben. Jammer voor de mensen die kritiek hebben, maar Dick doet daar geen concessies in."

De 69-jarige Pot verwacht dat hij na dit jaar stopt bij Feyenoord. De toekomst van Advocaat is nog ongewis. "Hij is al zo lang trainer en altijd op een hoog niveau. En nog zo fanatiek en inventief. Ik durf niet te zeggen dat hij definitief stopt, al denk ik het wel. Maar als hij mij weer vraagt, ga ik mee. Ik laat hem niet in de steek. Ik vind het geweldig om met hem te werken."