Krul spiegelt zich aan Van der Sar: 'Die won als 37-jarige de Champions League'

Krul spiegelt zich aan Van der Sar: 'Die won als 37-jarige de Champions League'

14-11-2020 13:42 Laatste update: 13:51
48

Tim Krul weigert zijn terugkeer in het Nederlands elftal als een bonus te zien. De 32-jarige doelman van Norwich City is naar eigen zeggen nog lang niet bezig met een afscheidstournee.

"Edwin van der Sar ging op zijn dertigste nog naar Manchester United en won als 37-jarige de Champions League", vertelt Krul in De Telegraaf. "Ze zeggen weleens dat het keepersleven pas na je dertigste begint. Zou kunnen. Ik voel me fit, ben mentaal en fysiek sterker dan ik ooit ben geweest." Hij denkt dat hij weer op het niveau is van voor zijn kruisbandblessure. "En als ik tóch een voordeel van die zware knieblessure moet noemen, is het dat ik heb leren relativeren. Ik sta nu zo veel relaxter in het veld."

Krul verdedigt in de Nations League-duels met Bosnië en Herzegovina het doel van Oranje. Hij denkt dat Nederland de potentie heeft om komende zomer ook Europees kampioen te worden. "Qua talent zéker. Natuurlijk hebben we ook wat geluk nodig, maar er is genoeg kwaliteit om mee te strijden om de titel. Het is wel te hopen dat Virgil van Dijk het EK haalt, want dat hij zwaar geblesseerd is geraakt, is wel een aderlating."

Ook zelf denkt Krul van waarde te kunnen zijn. "Vanzelfsprekend het liefst als basisspeler. Maar ook als ik op de bank zou komen, wil ik mijn steentje bijdragen. Met mijn ervaring én door vlijmscherp te trainen." Lachend: "Als ik mag starten, scheelt dat de bondscoach wel een wissel voor een eventuele penaltyreeks…"