Willem II-held Fan Sol debuteert als schrijver: 'Niet om rijk van te worden'

Willem II-held Fan Sol debuteert als schrijver: 'Niet om rijk van te worden'

14-11-2020 14:19
14

Voormalig Willem II-held Fran Sol is sinds kort aan een tweede carrière begonnen: de 28-jarige spits, tegenwoordig uitkomend voor Segunda División-club Tenerife, heeft onlangs zijn eerste boek gepubliceerd. Madrid 2035 gaat over een toptennisser, die na het beëindigen zijn carrière begint aan een wereldreis.

Het idee voor het boek lag er al langer, vertelt Sol aan het Brabants Dagblad. "Ik heb gewoon zaken die me bezig houden in boekvorm op papier gezegd." De eerste druk bevat naar schatting ongeveer duizend exemplaren. "Het was niet mijn doel om een bestseller op de markt te brengen of om er rijk van te worden."

De tennisser uit zijn boek heeft een aantal karaktertrekken die Sol zelf ook heeft, vertelt de auteur. "De hoofdpersoon vertoont autobiografische trekjes. Wie me kent, zal die elementen uit mijn leven in het boek herkennen. Het gaat over goede en slechte zaken en de lering die je eruit kunt trekken."

Eén van die goede zaken is zijn tijd bij Willem II, waar hij tussen 2016 en 2018 uitgroeide tot publiekslieveling. Hoe hij gesteund werd nadat er teelbalkanker bij hem werd geconstateerd, zal Sol nooit meer vergeten. "In die tijd kreeg ik enorm veel steun van de supporters en van Willem II. Ik voelde me geliefd", aldus de geboren Madrileen, die vastbesloten is om ooit weer naar Tilburg af te reizen. "Dat we Tilburg nog eens zullen bezoeken, is een realiteit voor mij en mijn familie. Ooit terugkeren als voetballer zou helemaal prachtig zijn."