Loodzware taak voor Brood bij ADO: 'Heb geen vertrouwen in deze spelersgroep'

Loodzware taak voor Brood bij ADO: 'Heb geen vertrouwen in deze spelersgroep'

14-11-2020 17:55 Laatste update: 17:59
38

Aad de Mos begrijpt de keuze van de ADO Den Haag-leiding om Aleksandar Rankovic op straat te zetten. De analist stelt wel dat opvolger Ruud Brood een hele zware taak gaat krijgen om de club uit de residentiestad dit seizoen te behoeden voor degradatie.

"Het kwam niet als een verrassing natuurlijk. Het was al onrustig", begint De Mos in gesprek met Omroep West over het ontslag van Rankovic. "Ik vond het tegen Twente van de kant van Rankovic niet sterk. Ik was er al bang voor dat het zou gaan gebeuren."

De trainer had het vertrouwen van de spelersgroep, maar de leiding besliste uiteindelijk dat Rankovic op moest stappen. "Ik heb niet zoveel vertrouwen in deze spelersgroep. Dan zou ik me als ADO-leiding ook boven de spelersgroep zetten en maatregelen nemen, moet ik eerlijk zeggen", vertelt De Mos. Rankovic werd door de ADO-leiding bekritiseerd vanwege zijn defensieve speelstijl. "Elke trainer heeft zijn eigen manier van werken, daar moet het Technisch Hart zich niet mee bemoeien", neemt De Mos het op voor Rankovic.

Aan Brood de zware taak om ADO dit seizoen in de Eredivisie te houden. De Mos denkt dat de trainer hier een zware kluif aan gaat krijgen. "De geloofwaardigheid hangt af van de resultaten. ADO krijgt een heel zwaar programma. Er moeten resultaten behaald worden. En als dat ook nog moet gebeuren met aanvallend voetbal en Haagse bluf, dan houd ik mijn hart vast."