Roda wint bijzonder tamme derby van MVV, Telstar krijgt te weinig in Breda

14-11-2020 18:43 Laatste update: 22:52
45

Na zeven wedstrijden zonder zege heeft Roda JC weer eens een driepunter gescoord. De Koempelclub won in een bijzonder tamme streekderby met 2-0 van MVV.

Roda JC - MVV 2-0
De normaal gesproken zo beladen Zuid-Limburgse derby werd ditmaal in een troosteloze ambiance gespeeld en dat had zijn weerslag op het spel van beide partijen. Er viel weinig te beleven en het eerste serieuze schot van Roda na ongeveer een half uur spelen leverde meteen een doelpunt op. Danny Bakker schoof via de binnenkant van de paal binnen.

Na rust was MVV de betere ploeg en hadden de Sterrendragers eigenlijk recht op een gelijkmaker, maar die viel niet meer. Diep in blessuretijd werd het zelfs 2-0: Gaston Salasiwa maakte hands, veroorzaakte daarmee een strafschop en kreeg daarvoor de rode kaart. Roland Alberg benutte het buitenkansje, waardoor de ploeg van trainer Jurgen Streppel na zeven wedstrijden zonder zege weer eens wint. De Koempelclub staat nu twaalfde, MVV is de nummer zestien.

NAC - Telstar 1-0
NAC verloor vijf van de laatste zes wedstrijden die het speelde, maar mocht tegen Telstar weer eens het zoet van de overwinning smaken. Het moest wel van ver komen: de Parel van het Zuiden speelde allerminst goed en had geluk dat de gasten uit Velsen-Zuid het vizier niet op scherp hadden staan. Zo misten Daniel Adshead, Sven van Doorm en Shayne Pattynama serieuze mogelijkheden om te scoren.

Scoren deed NAC in de tweede helft wel. De club van trainer Maurice Steijn dankte daarbij invaller Jethro Mashart, die na een aanval door het centrum vrij voor Telstar-keeper Schendelaar opdook en hem met een fraai wippertje klopte. Diezelfde keeper kreeg in de blessuretijd nog de kans op de gelijkmaker, maar hij kopte op de lat. NAC blijft door de overwinning in het spoor van hoogvliegers Almere City, De Graafschap en Cambuur. Telstar is en blijft middenmoter.

FC Dordrecht - De Graafschap 0-2
Een solide overwinning voor De Graafschap, dat de hele wedstrijd de overhand had tegen Dordrecht. De hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie werd in eigen stadion gesteund door duizenden knuffelberen en zette eerder deze week trainer Harry van den Ham op straat. Ben Kinds neemt de taken op interim-basis van hem over, maar kon er vanwege klachten vandaag niet bij zijn. "Hij coacht vanuit huis, van achter zijn tv'tje", gaf algemeen directeur Hans de Zeeuw voor de wedstrijd aan.

Uiteindelijk stond er na 90 minuten spelen een 0-2 eindstand op het scorebord, maar de score had nog veel hoger uit kunnen vallen voor De Superboeren. Na tien minuten spelen maakte Mohamed Hamdaoui de 0-1, maar nog voor rust raakte Jonathan Okita twee keer de lat. Ook in de tweede helft kreeg De Graafschap de nodige kansen, maar het moest tot minuut 78 wachten op de bevrijdende treffer: Ralf Seuntjens maakte vanaf de penaltystip de tweede voor zijn ploeg.

Door de overwinning staat De Graafschap bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie, maar Almere City staat één punt achter en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Ook SC Cambuur, dat twee wedstrijden minder heeft gespeeld, kan nog op gelijke hoogte komen met De Graafschap.