'Neymar gaat in hoger beroep en eist ruim 40 miljoen euro tekenbonus van Barça'

'Neymar gaat in hoger beroep en eist ruim 40 miljoen euro tekenbonus van Barça'

14-11-2020 23:50
61

Neymar heeft beroep aangetekend tegen de beslissing van de Spaanse rechtbank om FC Barcelona in het gelijk te stellen. De Braziliaan eist miljoenen van de club en hoopt in hoger beroep toch nog resultaat te halen.

In 2017 verruilde Neymar Barcelona voor Paris Saint-Germain. Op dat moment zou hij nog recht hebben op een tekenbonus van 26 miljoen euro, die hem beloofd was toen hij in 2016 zijn contract in Camp Nou verlengde. De Catalanen kwamen niet met het geld over de brug en zeiden dat hij daar alleen recht op had als hij het nieuw getekende contract volledig zou uitdienen.

De Braziliaanse aanvaller wil nu via een hoger beroep toch nog aan zijn geld komen, schrijft El Mundo Deportivo. Ondertussen zou Neymar naar eigen zeggen al recht hebben op een bedrag van meer dan veertig miljoen euro, maar daar wil Barcelona niet aan meewerken. De sociale rechtbank van de stad stelde de club al in het gelijk, maar nu is het aan het hooggerechtshof van Catalonië om nogmaals uitspraak te doen over de zaak.

De kans dat Neymar ooit nog terug zal keren bij de Blaugranas lijkt daardoor heel klein. De Spaanse sportkrant schrijft dat de Braziliaan per se zijn gelijk wil hebben en het daarom definitief verbruid heeft bij de beleidsbepalers in Barcelona. Ook Josep Maria Bartomeu, de onlangs vertrokken president van Barça, kon niet tot overeenstemming komen met Neymar.