Götze geniet in Eindhoven, maar blijft scherp: 'Hier en nu is cruciaal voor mij'

Götze geniet in Eindhoven, maar blijft scherp: 'Hier en nu is cruciaal voor mij'

15-11-2020 07:22 Laatste update: 10:36
41

Mario Götze kijkt tijdens de interlandperiode met een tevreden gevoel terug op zijn eerste periode bij PSV. De Duitse spelmaker groeit langzaamaan naar zijn oude niveau toe én is weer in beeld bij het nationale elftal van onze oosterburen.

Götze heeft het goed naar zijn zin bij PSV, de club waar hij zich steeds meer thuis begint te voelen. "Ik ben helemaal gelukkig met mijn beslissing om naar Eindhoven te komen", vertelt de middenvelder in een interview aan de ZDF. De 28-jarige Duitser geeft aan dat hij geniet van de samenwerking met trainer Roger Schmidt.

"Voor mij persoonlijk is het erg belangrijk dat ik een trainer heb die vertrouwen in mij heeft", begint Götze over zijn coach. "Hij heeft een groot aandeel gehad in mijn komst naar PSV." Door het goede spel van Götze bij PSV is de middenvelder ook weer in beeld bij de Duitse bondscoach Joachim Löw, die deze week aangaf de 63-voudige international op de korrel te hebben.

"Het is altijd speciaal wanneer Jogi iets positiefs over mij zegt", reageert Götze op het nieuws dat hij wellicht binnenkort weer wordt opgeroepen voor zijn vaderland. Götze wil niet te ver vooruit lopen op de zaken en weet dat hij een belangrijke periode tegemoet gaat. "Het hier en nu is echt cruciaal voor mij", stelt Götze.