Jong Oranje uitgedund: Harroui krijgt op wedstrijddag positieve uitslag terug

Jong Oranje uitgedund: Harroui krijgt op wedstrijddag positieve uitslag terug

15-11-2020 12:32 Laatste update: 12:38
8

Jong Oranje neemt het zondagmiddag zonder Abdou Harroui op tegen de leeftijdsgenoten van Wit-Rusland. De middenvelder van Sparta is positief getest op het coronavirus en heeft het trainingskamp in Zeist verlaten.

Voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met de Wit-Russen ondergingen spelers en staf van Jong Oranje een coronatest. De uitslag van Harroui was positief, zo valt te lezen op de website van de KNVB. Toen de Spartaan de uitslag kreeg is hij meteen naar huis gegaan om volgens de RIVM-richtlijnen in quarantaine te kunnen gaan.

Het gedwongen vertrek van Harroui is niet de eerste tegenvaller voor Jong Oranje. Eerder haakte Dani de Wit al af met liesklachten en kon Tyrell Malacia vanwege een blessure niet in actie komen. Ryan Gravenberch en Sven Botman verlieten de selectie ook: zij werden overgeheveld naar het 'grote' Nederlands elftal.

Het keurkorps van bondscoach Erwin van de Looi bestaat nu uit twintig spelers. Die groep neemt het zondagmiddag in het Yanmar Stadion in Almere op tegen Wit-Rusland, waarna komende woensdag het laatste groepsduel tegen Jong Portugal op het programma staat. Jong Oranje is al gekwalificeerd voor het EK.