Perez baalt van Dumfries en kraakt Oranje-collega: 'Nog nooit goed zien spelen'

Perez baalt van Dumfries en kraakt Oranje-collega: 'Nog nooit goed zien spelen'

15-11-2020 13:11
110

Kenneth Perez loopt niet mee in de Denzel Dumfries-polonaise. De Deense analist van FOX Sports plaatst twee kanttekeningen bij de sterke invalbeurt van de PSV'er tijdens Nederland - Spanje.

Dumfries had twee keer een assist op zijn schoen, maar Memphis Depay en Luuk de Jong faalden in de afronding. Dat had volgens Perez vooral te maken met de laatste pass van de rechtsback. "Dumfries brengt heel veel energie, maar ik vond het echt onbegrijpelijk hoe hij de twee ballen gaf die er écht toe deden", aldus Perez bij Goedemorgen Eredivisie.

"Voor de eerste bal (op Memphis, red.) had hij alle tijd, maar hij gaf 'm met een stuit. Daardoor moest Depay de bal aannemen, wat hij nog redelijk goed deed. De tweede bal was veel te traag. Luuk de Jong kon niets anders doen. Als hij een strakkere bal krijgt, kan hij in één keer uithalen."

Toch verdient Dumfries in het Nations League-tweeluik tegen Bosnië-Herzegovina (zondag) en Polen (woensdag) wél een basisplaats, stelt Perez. Concurrent Hans Hateboer kon de analist ook tegen Spanje geen moment bekoren. "Ik weet niet hoe het precies werkt bij Atalanta, maar ik heb hem nooit goed zien spelen."