De Boer is eruit: Ik had twee vraagtekens en die zijn nu wel duidelijk

De Boer is eruit: "Ik had twee vraagtekens en die zijn nu wel duidelijk"

15-11-2020 13:41
47

Frank de Boer heeft geen twijfels meer voor de Nations League-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Bosnië en Herzegovina. De laatste twee vraagtekens van de bondscoach zijn weggenomen, vertelt hij aan de NOS.

"Ik had maandag een opstelling in mijn hoofd voor het duel met Bosnië en Herzegovina (aftrap 18.00 uur, red.). Ik had twee vraagtekens en die zijn nu wel duidelijk", laat De Boer weten. Owen Wijndal lijkt tegen Spanje (1-1) zijn kans te hebben gepakt als linksback. "Hij heeft een heel goed signaal afgegeven. We zullen zien of hij speelt. Meer wil ik daar niet over kwijt. De linksbackpositie is wel een positie waar ik over twijfel."

Daarnaast lijkt de spitspositie nog een vraagteken, al laat de bondscoach daar niets over los. Luuk de Jong kreeg afgelopen woensdag de voorkeur, waardoor Memphis Depay moest uitwijken naar de linkerkant. Dit weekend maakte Memphis duidelijk dat hij liever in de spits speelt. "Dat weet ik, maar ik heb het hem uitgelegd", reageert De Boer. "Ik kijk wat het beste is voor het team. Tegen Spanje viel de keuze op Luuk. Dat kan in de toekomst zeker anders zijn."