Jong Oranje dendert door en handhaaft gemiddelde van 5 goals per wedstrijd

15-11-2020 16:18
27

Jong Oranje is hard op weg om zijn indrukwekkende EK-kwalificatiereeks in stijl af te sluiten: de al gekwalificeerde ploeg van Erwin van de Looi staat na negen wedstrijden op 27 punten. Jong Wit-Rusland had zondagmiddag niets in te brengen in Almere.

Jong Oranje zag op de dag van de wedstrijd Abdou Harroui wegvallen, maar liet zich niet van de wijs brengen. De gasten uit Wit-Rusland hadden thuis met 0-7 verloren en besloten zich massaal terug te trekken, zeker na het uitvallen van doelman Pavel Pavlyuchenko: de sluitpost moest al na vijf minuten vervangen worden door Maksim Plotnikov. Die invaller wist tot minuut dertig de nul op het bord te houden, maar daarna ging het snel. Kaj Sierhuis zorgde via de binnenkant van de paal voor 1-0, Myron Boadu kreeg na een kolderieke klutssituatie de 2-0 op zijn naam.

De wedstrijd was in feite al beslist, maar Oranje maakte direct na rust voor de zekerheid de derde treffer: Boadu trok vanaf links naar binnen, vond de verre hoek en tekende zijn tweede van de avond aan. Plotnikov behoedde zijn ploeg met een paar prima saves voor een groter pak slaag, maar moest nog twee keer vissen. Sierhuis werd tot twee keer toe gevonden door Sherel Floranus en maakte zijn tweede en derde van de avond.

Jong Oranje heeft zijn perfecte score behouden en heeft in negen wedstrijden liefst 45 keer gescoord. Woensdag volgt de laatste test: een uitwedstrijd tegen achtervolger Jong Portugal.