'Feyenoord kwam niet voor me, uiteindelijk ben ik naar Ajax gegaan'

'Feyenoord kwam niet voor me, uiteindelijk ben ik naar Ajax gegaan'

Gepubliceerd: zondag 15 november 2020 om 18:17zo 15-11-2020 om 18:17

Danilho Doekhi blikt in gesprek met RTV Rijnmond terug op zijn vertrek bij Ajax. Een doorbraak in Amsterdam zat er niet in, dus koos hij in 2018 voor Vitesse.

Doekhi is een Rotterdammer en speelde in de jeugd van Excelsior. Rijnmond vraagt hem waarom hij niet naar Feyenoord is gegaan. "Tja, ik weet het niet. Het is zo gelopen. Ik speelde in de jeugd bij Excelsior. Uiteindelijk kwam Ajax en ben ik daarheen gegaan. Feyenoord kwam niet, dus het was nooit een optie. Nu speel ik bij Vitesse en bij Jong Oranje en probeer ik mezelf te ontwikkelen en m'n best te doen."

De stap van Excelsior naar Ajax was een grote, zegt Doekhi. "Qua faciliteiten, professionaliteit en niveau is dat een aardige stap omhoog. Met Jong Ajax werden we kampioen in de Jupiler League. Ik had het gevoel dat ik klaar was voor de Eredivisie, maar dat gebeurde niet bij Ajax. Dus moest ik verder kijken. Toen kwam Vitesse. Een mooie club, een subtopper. Daar sta ik nu in de basis. Dit is nu m'n derde seizoen, ik ontwikkel me en dat is goed voor een jonge speler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Doekhi goed genoeg zijn voor de Ajax-basis?

Ja
35%
Nee
65%
(1418 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws