Zirkzee: 'Toen ben ik direct op het vliegtuig naar Nederland gestapt'

Zirkzee: 'Toen ben ik direct op het vliegtuig naar Nederland gestapt'

15-11-2020 22:06
14

Joshua Zirkzee moest tijdens de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong Wit-Rusland weer even wennen. De 19-jarige spits testte in eerste instantie positief op het coronavirus, waardoor hij in quarantaine moest. Na vele negatieve testen mocht Zirkzee uiteindelijk afreizen naar Jong Oranje.

"Ik ben positief getest op 4 november, waarna ik nog vier keer ben getest. Elke test was daarna negatief", zegt Zirkzee voor de camera van RTV Rijmond. "Na die vierde test heeft Bayern München met het gezondheidsambt van Duitsland besproken dat ik na die vierde negatieve test uit quarantaine mocht gaan. Toen ben ik direct op het vliegtuig naar Nederland gestapt."

Zirkzee was door zijn quarantaineperiode niet honderd procent fit, waardoor hij tegen Jong Wit-Rusland niet kon starten. "Het was weer even wennen", zegt hij. "Het is niet zo'n groot ding of zo, maar ik denk dat een hele wedstrijd spelen nog te zwaar is."

Zirkzee baalt wel van zijn positieve test en verplichte quarantaine. "Het is vervelend, maar er is niks aan te doen. Ik moet er nu gewoon voor zorgen dat ik weer fit ben, zodat ik wedstrijdritme krijg."