De Boer sluit meespelen Babel tegen Polen niet uit na positieve coronatest

De Boer sluit meespelen Babel tegen Polen niet uit na positieve coronatest

15-11-2020 21:28 Laatste update: 21:41
31

Ryan Babel heeft alsnog positief getest op het coronavirus. Dat werd duidelijk na een sneltest, die werd afgenomen omdat de 33-jarige aanvaller 'zich niet helemaal lekker voelde'. Babel was om die reden ook afwezig bij het Nations League-treffen tussen Oranje en Bosnië en Herzegovina.

Babel deed eerder deze week al drie sneltesten, maar die vielen allemaal negatief uit. Omdat de routinier zondag last van klachten had, is besloten hem ruim voor de wedstrijd terug te brengen naar het spelershotel. Daar werd hij afgezonderd in een aparte vleugel.

Wedden

Meer odds

Bondscoach Frank de Boer sluit niet uit dat Babel gewoon weer bij de selectie zit als Nederland het woensdag opneemt tegen Polen. "We volgen de protocollen. Omdat hij ook hoofdpijnklachten had, hebben we geen risico genomen", zo vertelde hij.

"Morgen (maandag, red.) wordt hij sowieso weer getest, net als wij allemaal. In het verleden zijn er al meer fouten testen geweest. Laten we hopen voor Ryan dat dat nu weer zo is. Maar hij had in ieder geval wel symptomen."