Almere City is koppositie kwijt na 7-2 nederlaag in Keuken Kampioen Divisie

15-11-2020 21:48
105

SC Cambuur heeft Almere City met beide benen op de grond gezet. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie werd zondagavond ongenadig hard afgeslacht door de mannen van Henk de Jong: 7-2.

Almere presenteerde zich niet bepaald als trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur kwam al na drie minuten op voorsprong door Mitchel Paulissen en via een mislukte voorzet van Delvechio Blackson werd de stand na negen minuten gelijk getrokken.

De 2-1 van Erik Schouten in de 24e minuten was het startschot voor een doelpuntenregen van Cambuur. Jamie Jacobs en Michael Breij maakten de 3-1 en 4-1 en toen waren er slechts 31 minuten gespeeld. Almere kwam niet meer in het spel voor en maakte nergens aanspraak meer op.

Het scoren ging na de rust gewoon verder. Zeven minuten na de rust stond er een 7-1 tussenstand op het scorebord. Robert Mühren scoorde twee keer en ook Giovanni Korte pikte zijn goaltje mee. Een gigantische afstraffing dreigde voor Almere City, maar na de 7-1 van Korte besloot Cambuur het wat rustiger aan te doen. Gescoord werd er daarna niet meer. Althans, niet door Cambuur. Damon Mirani maakte in de blessuretijd nog een goal voor Almere.

Door de harde nederlaag is Almere City de koppositie kwijtgeraakt aan De Graafschap. Cambuur stijgt naar plek drie en neemt het donderdag op tegen De Superboeren.