Voormalig Utrecht-speler 'tussen de rijstvelden': 'Financiële plaatje speelt mee'

Voormalig Utrecht-speler 'tussen de rijstvelden': 'Financiële plaatje speelt mee'

16-11-2020 07:35
59

Nacer Barazite speelt op het moment voor het Thaise Buriram United, maar sluit een terugkeer naar de Eredivisie niet uit. De middenvelder, in het verleden onder meer actief voor FC Utrecht, geeft aan dat zijn leven in Thailand vrij simpel is.

"Het is hier vrij basic. Er zijn een paar winkelcentra, maar verder zit ik hier midden tussen de rijstvelden", begint Barazite in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Natuurlijk speelt het financiële plaatje ook een rol. Het is gewoon een kwestie van volhouden. That's it. Gewoon voetballen. Het is niet zoals in Utrecht, waar ik na de training lekker naar huis ging of iets gezellig met vrienden kon doen. Er is hier gewoon niks en ik ben vooral op mezelf aangewezen."

Barazite hoopt zijn carrière in de toekomst in Dubai te vervolgen. Zijn vrouw en kinderen wonen op het moment al in het land. Toch sluit hij een terugkeer naar Nederland ook niet uit. "Het is een cliché, maar in het voetbal kun je nooit, nooit zeggen. Ik had ook niet gedacht dat Arsenal zo vroeg zou komen. Of dat ik in Oostenrijk en Monaco zou spelen. Ik sluit gewoon nooit meer wat uit. Je ziet het ook aan mijn loopbaan. Ik denk dat weinig spelers zoveel avonturen hebben meegemaakt als ik."