Van Hooijdonk komt met verrassende Oranje-suggestie: 'Die vergeten we allemaal'

Van Hooijdonk komt met verrassende Oranje-suggestie: 'Die vergeten we allemaal'

16-11-2020 07:42
52

De plek van Ryan Babel in de selectie van het Nederlands elftal was zondagavond onderwerp van discussie bij Studio Voetbal. Rafael van der Vaart ziet het niet zitten in de 33-jarige aanvaller, terwijl Pierre van Hooijdonk met een opvallende suggestie op de proppen komt.

Als het aan Van der Vaart ligt, gaat Babel niet mee naar het EK. "Ik dacht dat Mexico (0-1 verlies, red.) zijn laatste wedstrijd zou zijn, maar dat was niet zo", zegt de analist. Afgelopen week kreeg de aanvaller van Galatasaray complimenten van bondscoach Frank de Boer, ook vanwege zijn rol buiten het veld.

Van der Vaart: "In mijn tijd was hij niet de grootste sfeermaker, maar de andere spelers zijn lyrisch over hem als persoon. Wij hebben vaker wedstrijden gezien waarvan we dachten: moet hij er nog bij zitten? Ik denk het niet. Maar Frank de Boer houdt hem er wel bij. Het lijkt erop dat hij zeker is van zijn plek."

Van Hooijdonk stelt dat er 'genoeg concurrenten' zijn voor Babel. Hij komt met een verrassende suggestie. "We vergeten Anwar El Ghazi vaak allemaal", aldus Van Hooijdonk. "Schud je die zo uit je mouw?", reageert Van der Vaart lachend. Van Hooijdonk: "Daar wordt niet echt naar gekeken, maar die speelt gewoon regelmatig in de Premier League."

In feite kwam El Ghazi dit seizoen niet verder dan drie Premier League-minuten. Vlak voor de interlandbreak mocht de 25-jarige aanvaller van Aston Villa invallen tegen Arsenal. El Ghazi, die vorig seizoen nog 34 keer in actie kwam voor de club uit Birmingham, speelde vijf jaar geleden zijn enige twee interlands voor Oranje.