Derby County-keuze pakt verkeerd uit voor Cocu: 'Natuurlijk is het vervelend'

Derby County-keuze pakt verkeerd uit voor Cocu: 'Natuurlijk is het vervelend'

16-11-2020 08:08
46

Phillip Cocu zag zijn dienstverband bij Derby County afgelopen zaterdag abrupt ten einde komen: de Nederlander en de club gingen 'in goed overleg uit elkaar', na de matige prestaties van de afgelopen tijd. De zaakwaarnemer van Cocu, Rob Jansen, denkt dat de trainer alles even rustig op een rijtje gaat zetten.

"Natuurlijk is het allemaal vervelend, maar je wordt als trainer rijper van tegenslagen", begint Jansen in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Amerikanen zeggen weleens dat je eerst een keer failliet moet gaan voordat je een goed ondernemer bent."

Cocu had meerdere clubs om uit te kiezen na zijn vertrek bij Fenerbahçe, maar koos er bewust voor om op het tweede niveau van Engeland aan de slag te gaan. De oefenmeester zag het als een uitstekende springplank naar de Premier League. "In een huwelijk weet je van tevoren ook nooit honderd procent zeker wat het wordt", vertelt Jansen, doelend op het vertrek van Cocu bij de club.

Jansen denkt dat Cocu zich 'niet meteen in een nieuw avontuur gaat storten'. Clubs die dringend op zoek zijn naar een trainer, hoeven zich naar verluidt dus niet te melden bij de trainer.