Nieuwe 'linkerkant' bij Oranje: 'Hebben een klik, binnen en buiten het veld'

Nieuwe 'linkerkant' bij Oranje: 'Hebben een klik, binnen en buiten het veld'

16-11-2020 08:30
26

Owen Wijndal liet tegen Bosnië en Herzegovina weer zien waarom Frank de Boer hem het vertrouwen geeft als linksback. Tachtig minuten lang stormde de AZ-verdediger langs de linkerkant. Wijndal ziet dat de samenwerking met Memphis Depay goed is.

De eerste overwinning onder De Boer kwam mede tot stand door de goede inzet van de beide backs, Wijndal en Denzel Dumfries. "Het is zoals we spelen, met aanvallende backs", vertelt Wijndal na de wedstrijd in gesprek met de NOS. "Dat zie je ook aan Dumfries, met twee assists. Andere jongens krijgen ook meer ruimte om acties te maken, dat doe ik graag."

De linkerkant bij Oranje is sinds kort anders dan we de afgelopen tijd gewend waren: Wijndal als linksback, Memphis als linksbuiten. De twee weten elkaar goed te vinden. "De samenwerking met Memphis is lekker", vervolgt Wijndal. "We praten veel met elkaar. We hebben zeker een klik, binnen en ook buiten het veld. Je kan hem altijd inspelen, dat is lekker. Het is een fantastische voetballer, het is altijd lekker om daarachter te spelen."

De kans is, ondanks de 3-1 overwinning op Bosnië en Herzegovina, klein dat Oranje de knock-outfase van de Nations League gaat halen. Italië gaat na de overwinning tegen Polen (2-0) aan kop in de poule.