Blind moet vrezen voor Oranje-basisplaats: 'Nadeel dat hij grootste allrounder is'

Blind moet vrezen voor Oranje-basisplaats: 'Nadeel dat hij grootste allrounder is'

16-11-2020 08:48
117

Owen Wijndal is tot nu toe de openbaring van deze interlandperiode bij het Nederlands elftal. Daley Blind kan het kind van de rekening worden, denken Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart, die zien dat de veelzijdigheid van Blind niet altijd een voordeel is.

"Ik vind Blind echt een hele goede speler, maar het enige nadeel is dat hij de beste allrounder van allemaal is", begint Van Hooijdonk aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. "Dat betekent dat wanneer je specialisten gaat hebben op bepaalde posities, hij het uiteindelijk gaat afleggen."

Wedden

Meer odds

Van der Vaart is het met Van Hooijdonk eens en denkt dat Wijndal de strijd als linksback bij Oranje gaat winnen van Blind. "Hij is nergens de beste", doelt Van der Vaart op 'allrounder' Blind. "Als Wijndal zich zo blijft ontwikkelen... Anders komt Blind gewoon weer als linksback te spelen." De Ajax-verdediger was tegen Bosnië en Herzegovina als centrale verdediger actief, bij afwezigheid van onder meer Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Nathan Aké.

Van Hooijdonk stelt wel dat Blind een zekerheidje is in de Oranje-selectie. "Ik denk wel dat hij voor de bondscoach, of dat nou Frank de Boer is of Ronald Koeman, een hele betrouwbare factor is. Hij heeft veel voetbalintelligentie, maar is natuurlijk niet de snelste."