PSV verliest icoon: Harry van Raaij op 84-jarige leeftijd overleden

PSV verliest icoon: Harry van Raaij op 84-jarige leeftijd overleden

16-11-2020 10:52 Laatste update: 16:20
161

PSV heeft één van zijn grootste iconen verloren. Harry van Raaij is overleden, zo maakt de Eindhovense club bekend. Van Raaij werd 84 jaar.

Van Raaij overleed in de nacht van zondag op maandag. De geboren Brabander kwam als accountant van Philips terecht bij PSV en groeide uit tot één van de grootste bestuurders in de Nederlandse voetbalhistorie. Hij is tot op de dag van vandaag ongekend populair bij de achterban van PSV.

Van Raaij leidde PSV bijna twintig jaar lang. Na zijn aftreden dook hij nog regelmatig op in de media om zijn ongezouten mening te geven over de gang van zaken in het Philips Stadion, maar hij bleef een graag gezien clubman. Tot aan zijn dood bezocht hij de wedstrijden. PSV typeert hem als een verbinder.

Op sportief vlak boekte Van Raaij eveneens successen met PSV: vier landstitels, een KNVB beker en vijf Super Cups. 'Hij is daarnaast een van de grondleggers van de eerste successen in het nieuwe millennium door Phillip Cocu (als speler) en Guus Hiddink tot een tweede termijn bij PSV te verleiden', aldus PSV.

'Hij spreekt over PSV alsof het een kind van hem is', vervolgt de club. 'Soms is de oud-voorzitter kritisch, veel vaker spreekt hij vol liefde over de club die hem zo na aan het hart ligt. Te allen tijde is hij eerlijk en oprecht. Van Raaij is altijd de bestuurder van de mensen gebleven.'