Noorwegen roept geheel nieuwe selectie op met AZ-, Vitesse- en FC Groningen-tintje

Noorwegen roept geheel nieuwe selectie op met AZ-, Vitesse- en FC Groningen-tintje

16-11-2020 12:49
19

Noorwegen heeft maandag een geheel nieuwe nationale ploeg samen moeten stellen, na de afgelasting van de Nations League-wedstrijd tegen Roemenië. Interim-bondscoach Leif Gunnar Smerud heeft zijn blik nadrukkelijk op de Eredivisie gericht.

De Noren zouden zondag aantreden tegen Roemenië, maar kregen geen toestemming van de landelijke overheid. Oud-Feyenoorder Omar Elabdellaoui had een positieve coronatest afgelegd en de gehele selectie moest in quarantaine.

Wedden

Meer odds

Woensdag staat nog een Nations League-duel met Oostenrijk op het programma: Smerud, de tijdelijke vervanger van Lars Lagerbäck, moest op het laatste moment nog achttien internationals bij elkaar zien te krijgen. De Noren hebben maandag hun nieuwe selectie bekendgemaakt, met drie Eredivisie-spelers: middenvelders Sondre Tronstad (Vitesse) en Hakon Evjen (AZ) en spits Jörgen Strand Larsen (FC Groningen).

Woensdag wordt er om 20.45 uur afgetrapt tegen Oostenrijk: in oktober werd er thuis met 1-2 verloren van de Oostenrijkers, maar Noorwegen kan zich woensdag op basis van onderling resultaat verzekeren van promotie naar Divisie A. Wanneer het duel met Roemenië wordt ingehaald, is nog niet duidelijk.