Van Feyenoord naar Heracles: 'Stuk volwassener gemaakt buiten het veld'

Van Feyenoord naar Heracles: 'Stuk volwassener gemaakt buiten het veld'

16-11-2020 15:22
16

Mats Knoester vertrok begin 2019 bij Feyenoord, na een geruchtmakende kleedkamerruzie met Crysencio Summerville. Bij Heracles Almelo mocht de centrale verdediger meters maken in de Eredivisie: deze week werd hij beloond voor zijn ontwikkeling met een eerste oproep voor Jong Oranje.

Spijt van zijn vertrek bij Feyenoord heeft hij dan ook niet, vertelt hij aan FOX Sports. "Ik weet zeker dat dat een goede keuze is geweest", aldus de 21-jarige stopper. "Vanaf vorig seizoen ben ik gaan spelen en sindsdien heb ik bijna elke wedstrijd (de teller staat op 41 wedstrijden namens Heracles, dit seizoen nog geen minuut gemist, red.) gespeeld."

Knoester denkt niet dat hij bij Feyenoord evenveel kansen had gekregen als bij Heracles. "Uiteindelijk gaat het om minuten, als jonge speler. En buiten het veld heeft het me ook een stuk volwassener gemaakt", doelt hij op zijn verhuizing naar het oosten van het land.

De in Alphen aan den Rijn geboren verdediger werd na Jong Oranje-Jong Wit-Rusland bij de selectie van Erwin van de Looi gehaald. De Nederlands elftal-beloften sluiten woensdag hun EK-kwalificatiereeks af met een uitwedstrijd tegen Jong Portugal.