Herinneringen aan Van Raaij: 'Getatoeëerde PSV-gekken stonden hem toe te zingen'

Herinneringen aan Van Raaij: 'Getatoeëerde PSV-gekken stonden hem toe te zingen'

16-11-2020 16:12
30

Erik van Muiswinkel is bedroefd na het overlijden van Harry van Raaij. De cabaretier persifleerde de oud-voorzitter van PSV meerdere malen en dat viel ook bij Van Raaij zelf in de smaak, waardoor een band ontstond tussen de twee.

Van Muiswinkel schreef het voorwoord in de biografie over Van Raaij en werd uitgenodigd op zijn 65e verjaardag. "Ik begreep dat zijn vrouw mijn typetje ook erg leuk vond", vertelt de cabaretier tegenover het Algemeen Dagblad. "Misschien heeft dat geholpen. Harry was veruit mijn sportiefste slachtoffer. Ook Willem van Hanegem en Dick Advocaat konden uiteindelijk lachen om hoe ze werden geïmiteerd, maar die hadden er toch meer moeite mee."

Van Raaij was ontzettend geliefd bij de supporters van PSV en daar heeft de cabaretier respect voor. "Toen we een keer samen van het veld afliepen gingen we richting de harde kern van de club. Daar stonden 8000 getatoeëerde PSV-gekken Harry van Raaij toe te zingen. Hij was er toen al zo'n 12 jaar geen voorzitter meer. Het waren twee gouden minuten. Je voelt wat voor reputatie hij in het voetbal had. Er zijn maar weinig voorzitters die zo populair waren."