Teze benoemt reden voor 'ongelofelijke' ontwikkeling: 'Doet veel met een speler'

Teze benoemt reden voor 'ongelofelijke' ontwikkeling: 'Doet veel met een speler'

Gepubliceerd: maandag 16 november 2020 om 17:54ma 16-11-2020 om 17:54

Jordan Teze kan soms niet geloven dat hij dit seizoen zo veel speelminuten krijgt in het eerste elftal van PSV. De in Groningen geboren verdediger zegt tegenover VoetbalPrimeur dat hij een jaar geleden niet had gedacht dat hij nu zo ver zou zijn.

In november 2019 speelde Teze zijn wedstrijden voornamelijk bij Jong PSV en zat hij zo nu en dan op de bank bij het eerste elftal. Nu is de verdediger een belangrijke pion in de formatie van trainer Roger Schmidt. "Je ziet maar weer dat het heel snel kan switchen", zegt Teze tegenover deze website. "Ik bleef altijd in mezelf geloven en met een nieuwe trainer komen er altijd weer kansen. Die heb ik gegrepen."

De 21-jarige stopper, die ook als rechtsback uit de voeten kan, werd onlangs zelfs met een privé-vliegtuig naar Cyprus gebracht om PSV toch nog te kunnen helpen. "Ik moet nuchter blijven, maar als je me dit vorig jaar had verteld zou ik zeggen dat het ongelofelijk is. Dan had ik het nooit kunnen geloven. Wat kan het snel gaan!"

Roger Schmidt speelt volgens Teze, die binnenkort een nieuw contract gaat tekenen bij PSV, een belangrijke rol in zijn ontwikkeling. De Duitse oefenmeester had vanaf dag één veel vertrouwen in de verdediger uit Groningen. "Dat doet heel veel met een speler en dus ook met mij", legt Teze uit. "Natuurlijk is hij ook kritisch op mij, maar ik word wel beter en beter op dit moment."

Check hieronder het hele interview met Jordan Teze!

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws