Matthäus linkt Hongaars supertalent aan Bayern en Leipzig: 'Vergeleken met Puskás'

Matthäus linkt Hongaars supertalent aan Bayern en Leipzig: 'Vergeleken met Puskás'

Gepubliceerd: maandag 16 november 2020 om 19:59ma 16-11-2020 om 19:59

Dominik Szoboszlai groeit in razendsnel tempo uit tot een van de grootste talenten van Europa. De Red Bull Salzburg-middenvelder maakte de beslissende treffer voor Hongarije in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland en wordt in de gaten gehouden door meerdere Europese topclubs.

Lothar Matthäus is onder de indruk van de pas twintigjarige Szoboszlai. Hij vergelijkt hem zelfs met Ferenc Puskás wanneer hem gevraagd wordt naar de beste Hongaarse voetballer van het moment. "Dat is Szoboszlai, hij maakte de beslissende goal tegen IJsland", begint Matthäus in gesprek met Abendzeitung München. "Hij is een juweeltje, een speler als Kai Havertz. In eigen land wordt hij al vergeleken met Puskás."

Szoboszlai wordt door de Europese topclubs in de gaten gehouden. Matthäus denkt dat de Hongaar goed in de Bundesliga zou passen. "Hij zou in januari naar RB Leipzig kunnen vertrekken, maar ik ben ervan overtuigd dat elke Europese topclub hem op het lijstje heeft staan. Waaronder Bayern München", sluit Matthäus af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws