'Toen Botman door werd geschoven naar Oranje, hoopte ik op een telefoontje'

'Toen Botman door werd geschoven naar Oranje, hoopte ik op een telefoontje'

16-11-2020 20:20
23

Mats Knoester heeft zich bij de selectie van Jong Oranje gemeld. De Heracles Almelo-verdediger hoopte stiekem al op een uitverkiezing voor de ploeg van coach Erwin van de Looi, maar zat op dat moment dat het belletje kwam in het zuiden van het land.

"Ik had een weekendje vrij en was terug in het zuiden om met mijn broer te trainen en mijn familie te zien. Na het telefoontje stapte ik snel in mijn auto, reed terug naar Almelo om mijn schoenen te halen en ging door naar Zeist", begint Knoester op de website van Heracles

Na een negatieve coronatest kon Knoester aansluiten bij de selectie van Jong Oranje. "Toen Sven Botman werd doorgeschoven naar de A-selectie van Oranje, hoopte ik stiekem op een telefoontje. Ik had het zondag niet meer verwacht. Natuurlijk ben ik ontzettend blij dat ik nu bij de selectie zit. Het is een mooie stap en ik ben trots om hier te zijn."

Bij Jong Oranje krijgt Knoester te maken met Peter Reekers, die zowel als assistent van Jong Oranje als Heracles actief is. "Door het afvallen van Abdou Harroui en het doorschuiven van Botman kwam er een plaats vrij in de selectie. Mats zat er al dicht tegenaan, hij heeft in korte tijd in Almelo bewezen wat hij kan. We hebben hem graag bij de ploeg", vertelt Reekers over de uitverkiezing van Knoester.