Update: Suárez test weer positief, definitieve streep door weerzien met Barcelona

Update: Suárez test weer positief, definitieve streep door weerzien met Barcelona

16-11-2020 21:15 Laatste update: 18-11-2020 18:12
46

Luis Suárez is positief getest op corona. Dat heeft de Uruguayaanse voetbalbond bekend gemaakt. De spits kreeg de positieve test terug bij zijn nationale ploeg en moet vrezen voor de volgende competitieduels met Atlético Madrid.

Voor Suárez staat zaterdag aanstaande namelijk een bijzonder pikant affiche op het programma. Atlético speelt dan de kraker in La Liga tegen FC Barcelona, de oude club van El Pistolero. Een wedstrijd die hij liever niet zal willen missen, maar door de positieve coronatest lijkt dat wel te gaan gebeuren. De kans dat Suárez zaterdag negatief getest én wedstrijdfit is, lijkt bijzonder klein.

De Uruguayaanse bond meldt in het statement dat naast Suárez ook Rodrigo Munoz en een bondsfunctionaris besmet zijn geraakt. Alle anderen in de Uruguayaanse delegatie zijn negatief getest. Suárez en de twee anderen hebben volgens de bond weinig last van symptomen, zijn in goede gezondheid en zijn direct in thuisquarantaine gegaan.

Update: Volgens meerdere Spaanse media heeft Suárez opnieuw positief getest op het coronavirus. Dat zou betekenen dat de spits definitief een streep kan zetten door het weerzien met zijn oude club. Suárez zou na het duel tussen Uruguay en Brazilië van woensdagnacht opnieuw een test hebben gedaan, in de hoop dat deze negatief uit zou vallen. Dit was dus niet het geval.