'Babel nog hoopvol: Oranje-aanvaller wacht op uitslag van coronatest'

'Babel nog hoopvol: Oranje-aanvaller wacht op uitslag van coronatest'

17-11-2020 06:55
34

Ryan Babel heeft de hoop nog niet laten varen dat hij in actie kan komen voor het Nederlands elftal in het Nations League-duel met Polen. De aanvaller is in een hotel in Amsterdam in afwachting van de uitslag van de PCR-test die maandag werd afgenomen, meldt De Telegraaf.

Mocht die test negatief zijn, dan stapt Babel dinsdagmiddag mogelijk met zijn Oranje-ploeggenoten op het vliegtuig naar Polen. Hij bleef zondagavond tegen Bosnië en Herzegovina (3-1) uit voorzorg aan de kant. Hij kwam met de andere spelers aan bij de Johan Cruijff Arena, maar informeerde bondsarts Edwin Goedhart dat hij zich niet lekker voelde. Daarop keerde hij terug naar Zeist.

De 33-jarige aanvaller van Galatasaray leverde vervolgens een positieve sneltest af. Dinsdag wordt duidelijk of hij daadwerkelijk besmet is met het coronavirus. In dat geval zou hij alleen met een privévlucht mogen terugkeren naar Istanbul. Dat is geen optie voor de KNVB, waardoor de bond alvast een tijdelijk onderkomen voor hem heeft geregeld, waar hij zijn quarantaine kan doorbrengen. Daar wacht de 67-voudig international dus ook op de uitslag van de test.

Bondscoach Frank de Boer zette de deur zondag al op een kier na het duel met Bosnië. "In het verleden zijn er al meer fouten testen geweest. Laten we hopen voor Ryan dat dat nu weer zo is. Maar hij had in ieder geval wel symptomen."