Klaassen is nu eigenlijk beter en verder dan Donny van de Beek

"Klaassen is nu eigenlijk beter en verder dan Donny van de Beek"

17-11-2020 08:15
91

Oranje oogde defensief bij vlagen kwetsbaar tegen Bosnië en Herzegovina, maar Davy Klaassen kweet zich zeer verdienstelijk van zijn taak. Dat stelt Kenneth Perez, die de middenvelder van Ajax momenteel hoger aanslaat dan Donny van de Beek en Marten de Roon.

"Klaassen probeerde in ieder geval op zijn positie te blijven, wat eigenlijk ook tegen zijn natuur in is. Hij wil ook heel graag 'gaan'. Maar bij Werder Bremen heeft hij bijgeleerd", zegt de Deense analist bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Klaassen is nu eigenlijk beter en verder dan Donny van de Beek, die toch bij Manchester United onder contract staat. Maar Klaassen heeft zich onwijs goed ontwikkeld door zijn buitenlandse avonturen."

Wedden

Meer odds

"Klaassen is als een betere, completere speler teruggekomen", vervolgt Perez. "Hij maakt nog zijn goals, komt nog in de zestien, maar doet ook echt zijn verdedigende werk. Het is zo'n voetbalintelligente speler. De vergelijking met Marten de Roon wordt dan gemaakt. Dat is een heel goede breker. Maar met Klaassen ben je ook iets comfortabeler aan de bal. Hij speelt naar de goede kleur en vaak ook op tijd. Hij heeft dat één keer raken meer dan De Roon."