Beoogd Barça-voorzitter sluit de deur: 'Geen plaats voor zo'n speler'

Beoogd Barça-voorzitter sluit de deur: 'Geen plaats voor zo'n speler'

17-11-2020 09:00
18

Als Víctor Font wordt gekozen als nieuwe voorzitter van FC Barcelona, dan kan Neymar definitief een streep zetten door een terugkeer in Camp Nou. De presidentskandidaat zit niet op de Braziliaanse ster van Paris Saint-Germain te wachten.

Diario Sport schreef onlangs dat meerdere kandidaat-voorzitters de strijd hopen te winnen door een terugkeer van Neymar te beloven. Zeker als Lionel Messi besluit te vertrekken, zou de 28-jarige aanvaller als ideale opvolger worden gezien.

Voor Font is Neymar dus echter geen optie. "Neymar past niet in onze plannen", is de favoriet om Josep Maria Bartomeu op te volgen stellig. "In sportief opzicht zou het perfect zijn, maar niet in economische en principiële zin. Bij Barcelona is er geen plaats voor een speler die de club heeft aangeklaagd en ooit kort voor het sluiten van de transfermarkt heeft verlaten."

Neymar ligt nog tot medio 2022 vast bij Paris Saint-Germain. Technisch directeur Leonardo kondigde aan spoedig om tafel te gaan met zijn sterspeler. Of de dribbelaar zit te wachten op een contractverlenging in Parijs, is onduidelijk.