'Seizoen is geslaagd als ik vaak speel bij Leipzig en met Oranje naar het EK ga'

'Seizoen is geslaagd als ik vaak speel bij Leipzig en met Oranje naar het EK ga'

17-11-2020 10:16
46

Justin Kluivert had niet gedacht dat hij dit seizoen voor RB Leipzig zou spelen. De vleugelaanvaller was niet van plan om te vertrekken bij AS Roma, maar werd laat in de transferperiode gebeld door Julian Nagelsmann.

De trainer van Leipzig overtuigde Kluivert om op huurbasis naar Duitsland te komen. "Ik wilde eigenlijk niet weggaan uit Rome, maar op het laatst toch wel en dan is het heel mooi om te zien dat zo'n club interesse in je heeft", vertelt de 21-jarige Zaandammer tegen Voetbal International. "Dat geeft je een boost om te laten zien dat ze me niet voor niets daar naartoe hebben gehaald. Het was het eerste maandje veel leren, maar ik voel me ook steeds meer op mijn gemak."

In Leipzig hoopt de vleugelaanvaller, die op dit moment bij de selectie van Jong Oranje zit, zich in de kijker te spelen van bondscoach Frank de Boer. "Dit seizoen is voor mij geslaagd als ik me basisspeler mag noemen bij Leipzig, het EK met Oranje heb gehaald en veel doelpunten heb gemaakt. Als je geen doelpunten maakt stel je niks voor als aanvaller, zo zie ik het. Als je doelpunten maakt ligt alles aan je voeten. Dan komen de dingen die je wil vanzelf jouw kant op."