'Ziyech was bij Heerenveen een jongen die haast allergisch was voor middelmaat'

'Ziyech was bij Heerenveen een jongen die haast allergisch was voor middelmaat'

17-11-2020 11:53
47

Karel Brandsma, hoofdscout van SC Heerenveen, kijkt met veel plezier terug op de periode van Hakim Ziyech in Friesland. Brandsma zag de jonge Ziyech voetballen in Dronten en haalde hem meteen naar het Abe Lenstra Stadion.

De hoofdscout herinnert zich een gedreven jeugdspeler. "Tijdens zijn periode in onze jeugdopleiding was Hakim een hele zelfverzekerde speler", legt Brandsma uit in een interview aan First Time Finish. "Hij had echt de wil om succesvol te worden. Een jongen die haast allergisch voor middelmaat was. Ziyech had veel respect voor trainers en coaches bij de club die hun best deden om hem beter te maken."

Daarnaast denkt Brandsma dat de Marokkaanse spelmaker, die op dit moment bij Chelsea speelt, veel heeft gehad aan de manier waarop hij bij Heerenveen werd behandeld. "Hij kreeg alle aandacht en training die hij wilde. Hij werd op een prettige manier ontvangen door een gastgezin en ze hebben hem daar goed behandeld. Dit is de sfeer en de omstandigheden die we bij Heerenveen proberen te creëren: spelers zijn onderdeel van onze blauwwitte familie."