Wijnaldum: 'Van Dijk was er wel blij mee en vond het wel leuk'

Wijnaldum: 'Van Dijk was er wel blij mee en vond het wel leuk'

17-11-2020 13:03
16

Georginio Wijnaldum speelde in het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina weer als nummer tien en was prompt twee keer trefzeker. Toch spreekt de middenvelder van Liverpool geen voorkeur uit voor een positie in het Nederlands elftal.

"Dat is meer iets van de media. Natuurlijk heeft iedereen zijn favoriete positie, maar ik was er niet zo mee bezig", zegt Wijnaldum op de persconferentie. "Je komt wat vaker in de zestien, dus dan is het wat makkelijker om goals te maken. Als je daarachter speelt, speel je wat meer vanuit de controle. Ik was wel blij dat ik weer heb kunnen scoren."

Wijnaldum staat na 69 interlands al op twintig goals. Dat aantal bereikte hij sneller dan welke andere middenvelder dan ook in Oranje. "Als ik op een positie sta waardoor ik in de box kan komen, kan ik wel goals maken. Ik ben geen natuurlijke afmaker, maar wel een speler die kansen kan creëren en gaat krijgen in een wedstrijd. Dat wist ik altijd al van mezelf. Ik kan goals maken en hoop er nog meer te maken." 

Wijnaldum juichte na zijn twee goals tegen Bosnië (3-1) als ploeggenoot Virgil van Dijk, die zwaar geblesseerd is. "Het was een eerbetoon, zeker. Hij was er wel blij mee en vond het wel leuk. We hebben best veel contact, maar het gaat niet altijd over voetbal. Het gaat wel goed met hem."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)