'Niet zijn stap naar PSV, maar ontzettend goede start helpt fijne collega Max'

'Niet zijn stap naar PSV, maar ontzettend goede start helpt fijne collega Max'

17-11-2020 14:33
109

Philipp Max heeft zich na zijn transfer naar PSV razendsnel in de basis gespeeld bij Duitsland. De 27-jarige linksback start dinsdagavond vermoedelijk ook in de topwedstrijd tegen Spanje. Paul Verhaegh is niet verrast door de goede prestaties van zijn voormalig ploeggenoot.

De twee speelden tussen 2015 en 2017 samen bij FC Augsburg. Max speelde 147 duels in de Bundesliga, maar pas bij PSV kreeg hij een uitnodiging van bondscoach Joachim Löw. "Ik denk niet dat het puur zijn stap naar PSV is geweest, die hem nu helpt. Hij is gewoon ontzettend goed begonnen in Eindhoven", zegt Verhaegh tegen het Eindhovens Dagblad. "Heel overtuigend vond ik hem in de meeste wedstrijden. Zoals Philipp er ook meteen stond in het nationale team."

Wedden

Meer odds

De rechtsback denkt niet dat de Duitse invloeden bij PSV Max aan een plekje bij Die Mannschaft hebben geholpen. "Hij heeft het zelf afgedwongen. Ik geniet van de manier waarop Philipp zich manifesteert. In Augsburg heeft hij ook altijd goed gepresteerd en het was ook gewoon een heel prettige collega. Een tijdje terug hebben we elkaar al gezien in Nederland. We zijn van plan om elkaar wat vaker op te zoeken."

Max kwam in de voorbije transferperiode voor 7,7 miljoen euro plus bonussen over van Augsburg. De vleugelverdediger tekende een contract tot medio 2024. Hij was in zeven Eredivisie-duels goed voor twee goals en vier assists.