Geen Kuipers achter de VAR-monitor: 'Heel vreemd dat hij dat weigert'

Geen Kuipers achter de VAR-monitor: 'Heel vreemd dat hij dat weigert'

17-11-2020 15:58
79

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende heeft zijn bedenkingen bij de aanstellingen van arbiters én videoscheidsrechters. Björn Kuipers bijvoorbeeld zit nooit achter de monitor in Zeist.

De 47-jarige leidsman uit Oldenzaal maakte al meerdere EK's en WK's mee, floot Champions League- en Europa League-finales en staat te boek als de beste scheidsrechter van Nederland, weet ook Van der Ende. "Dan is het ook heel vreemd dat Kuipers weigert achter de VAR plaats te nemen", vertelt de Hagenaar aan VoetbalPrimeur.

Van der Ende sluit niet uit dat Kuipers 'het druk heeft met andere dingen'. "Ik kan niet in zijn agenda kijken. Maar het is natuurlijk heel gek dat rookies – ik zeg wel eens gekscherend dat ze net hun melkgebit gewisseld hebben – wel achter die VAR-camera's plaatsnemen, maar de beste scheidsrechter niet. Dat verbaast me."

Van der Ende vraagt zich echter af wat er zou gebeuren als Kuipers wordt benaderd voor een rol als VAR tijdens grote internationale wedstrijden. "Stel je voor dat de FIFA hem aanstelt als VAR, of hij dan ook nee zegt. Dat geloof ik niet."