'Fortuna Sittard-staf moest Deadline Day-nieuwkomers opzoeken via Google'

'Fortuna Sittard-staf moest Deadline Day-nieuwkomers opzoeken via Google'

17-11-2020 16:39
36

Het ontslag van trainer Kevin Hofland zegt het een en ander over de machtsverhoudingen bij Fortuna Sittard, concludeert Voetbal International in een uitgebreide analyse. Een groot deel van de spelersgroep bleef achter de hoofdtrainer staan, die echter door de clubleiding werd bedankt voor bewezen diensten.

Hofland werd de afgelopen jaren juist klaargestoomd voor het hoofdtrainerschap: vorig seizoen was hij nog assistent van Sjors Ultee. Nadat Hofland echter zijn hoogste trainersdiploma haalde, werd hij de hoofdtrainer en ging Ultee verder als assistent én als technisch manager. In theorie zou hij in die hoedanigheid verantwoordelijk zijn voor het transferbeleid, maar volgens VI kwam daar weinig van bekend. De Turkse eigenaar Isitan Gün en zijn vertrouweling Ogan Tarhan namen uiteindelijk de beslissingen.

Fortuna toonde zijn spierballen op de transfermarkt en haalde spelers als Mats Seuntjens, Ben Rienstra, Sebastian Polter, Zian Flemming en Emil Hansson binnen. Volgens VI richtte de club zich vooral op aanvallend ingestelde spelers, die in de toekomst nog een transfersom op konden leveren. Na de start van de competitie bleek echter dat ook de verdediging wel wat versterking kon gebruiken. Vlak voor de transferdeadline werd Jaroslav Jach gehuurd van Crystal Palace en kwam Samuel Moutoussamy tijdelijk over van Nantes. Het waren twee konijnen uit de hoge hoed. 'Voetballers die ook de technische staf in Sittard op Google moest opzoeken', schrijft VI.

Wie nu de opvolger moet worden van Hofland, is nog onduidelijk. Wil Boessen (Helmond Sport), Fons Groenendijk en Alan Pardew (beiden clubloos) zouden al gesolliciteerd hebben of aangeboden zijn door hun zaakwaarnemers. Gün wil juist op zoek naar een 'grote naam'. Voorlopig neemt Ultee op interimbasis de honneurs waar.