FIFA vindt nieuwe datum WK clubs ondanks druk schema: 'Gaan er alles aan doen'

FIFA vindt nieuwe datum WK clubs ondanks druk schema: 'Gaan er alles aan doen'

17-11-2020 17:51 Laatste update: 19:11
10

De FIFA heeft een nieuwe datum gevonden voor het WK voor clubs. Het toernooi wordt van 1 tot 11 februari afgewerkt in Qatar en zorgt voor een nóg vollere speelkalender voor Champions League-winnaar Bayern München.

De FIFA maakt het nieuws dinsdag via officiële kanalen bekend. Het toernooi stond oorspronkelijk voor december van dit jaar gepland in Doha, maar door de coronacrisis moest het toernooi uitgesteld worden. De FIFA ziet het WK voor clubs als een belangrijk testevenement voor het WK van 2022 dat ook in Qatar wordt afgewerkt.

Bayern München neemt als winnaar van de Champions League deel aan het toernooi. Trainer Hansi Flick ziet het als een mooie mogelijkheid de volgende prijs aan de prijzenkast van Der Rekordmeister toe te voegen. "Het is onze wens om voor de WK voor clubs-titel te spelen", geeft hij aan in een eerste reactie. "En natuurlijk ook om deze te winnen."

Vorig seizoen wist Liverpool beslag te leggen op de WK voor clubs-titel door in de finale het Braziliaanse Flamengo te verslaan.