Regels bij Oranje 'nóg strenger dan bij Liverpool': 'Lijkt soms zelfs drie meter'

Regels bij Oranje 'nóg strenger dan bij Liverpool': 'Lijkt soms zelfs drie meter'

17-11-2020 21:21
9

Oranje zag tijdens deze interlandperiode Tonny Vilhena én Ryan Babel wegvallen na een positieve coronatest. De spelersgroep en technische staf doen er echter alles aan om besmettingen te voorkomen, benadrukt aanvoerder Georginio Wijnaldum.

De Liverpool-middenvelder krijgt in gesprek met de NOS de vraag of de coronaregels bij Oranje strenger zijn dan zijn club. "Nóg strenger, ja", beaamt hij. "Je komt sowieso niet echt in de buurt bij spelers. Het is eigenlijk zo opgezet dat je echt uit elkaar zit. Ook met eten zit je ver uit elkaar", aldus Wijnaldum over de anderhalvemeterregel bij Oranje. "Ik heb soms zelfs het gevoel dat het drie meter is. We proberen zo min mogelijk bij elkaar te zijn."

Situaties als die met Vilhena en Babel zijn echter niet te voorkomen, denkt Wijnaldum. "Dat spelers het al hebben voordat ze naar het Nederlands elftal komen, daar kun je niets aan doen. Het enige wat je kunt doen, is heel voorzichtig zijn en de regels naleven. En dat doen we. De dokter staat er wel boven."